Folwark Stara Winiarnia - smacznie i z tradycją!

Nasi znakomici Kucharze serwują wyborne dania kuchni staropolskiej, polskiej i myśliwskiej.

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą.

Posiadamy ponad 15-letnie doświadczenie w organizacji Przyjęć Weselnych,

nasze mury opuściło już kilkaset zadowolonych Młodych Par - dołącz do ich grona!

 

 

Przedstawiamy propozycje menu na wesele i poprawiny oraz specjalne, dodatkowe propozycje Szefa Kuchni.

Jeśli mają Państwo pytania - zapraszamy do kontaktu!

manager@folwarkstarawiniarnia.pl

 

 

Doradzimy, pomożemy w doborze nie tylko potraw, ale i wina, whisky i innych trunków,

tak aby nasza wspólna kompozycja zadowoliła nawet najbardziej wybredne podniebienie 🙂

 

Pakiet Szlachecki Folwark Stara Winairnia

 

POWITANIE MŁODEJ PARY

Lampka szampana
Chleb weselny
Kieliszki do toastu

UROCZYSTY OBIAD POWITALNY

ZUPY (do wyboru 1 zupa)

Tradycyjny rosół z makaronem
Krem pomidorowo – paprykowy z lanym ciastem
Krem kalafiorowy z groszkiem ptysiowym

DANIE GŁÓWNE - MIĘSA (do wyboru 4 rodzaje mięs – po 2 porcje na osobę)

Kotlet schabowy w aromatycznej panierce

Kotlet po szwajcarsku nadziewany serem i szynką wędzoną

Kotlet de volaile

Pierś z kurczaka nadziewana warzywami

Nóżka z kurczaka pieczona w miodzie z chilli
i czosnkiem

Rolada z indyka z nadzieniem serowo-paprykowym w sosie serowym

DANIE GŁÓWNE – DODATKI

Ziemniaki z wody z koperkiem lub puree
Zestaw 3 surówek

DESER (do wyboru 1 deser)

Mus owocowy z rurką czekoladową i miętą
Lody z owocami i bitą śmietaną
Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem

 

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK

Kiełbasa wiejska
Kabanos

WYROBY WŁASNE:
Pasztet pieczony
Karczek pieczony
Boczek pieczony
Schab pieczony

SERY z dodatkiem żurawiny:

Oscypek, korbaczyki, bunc

SAŁATKI (do wyboru 2 sałatki)

Jarzynowa domowa
Z kurczakiem i ryżem
Z kurczakiem i ananasem
Z porów i szynki
Z chińskiego makaronu z kabanosem
Z kurczakiem i grzankami z sosem miodowym
Sałatka wiosenna

DODATKI

Ogórki kiszone
Grzyby marynowane
Smalec wiejski
Chleb metrowy wiejski

SOSY (do wyboru 2 sosy)
Cumberland
Tatarski
Chrzanowy
Koktajlowy
Czosnkowy

Pieczywo (NIELIMITOWANE)

OWOCE na stołach

 

DANIA CIEPŁE

I CIEPŁE DANIE i II CIEPŁE DANIE (do wyboru
po 1 daniu z poniższej listy)

Schab z kością w kapuście z ziemniakami opiekanymi

Karczek w naturalnym sosie pieczeniowym
z kopytkami i surówką Colesław

Gulasz po węgiersku z galuszkami

Micha Hrabiego

 

III CIEPŁE DANIE i IV CIEPŁE DANIE (do wyboru po 1 daniu z poniższej listy)

Barszcz czerwony z krokietem

Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym

Kwaśnica z żeberkiem wędzonym

 

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE

Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)

Pepsi / Mirinda / 7 UP 0,2 l (serwowane na stole szwedzkim)

Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)

 

CENA: 190 ZŁ / OS.*

 

W cenie menu:

1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.

 

Liczba osóbCena menu
120 i więcej190 zł
100 – 119200 zł
80 – 99210 zł
79 i mniejDo uzgodnienia

 

* Poza sezonem Pakiet Szlachecki w cenie od 170 ZŁ/OS. (od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do piątku przez cały rok, z wyjątkiem dni i okresów świątecznych).

 

POBIERZ OFERTĘ W PLIKU PDF

Pakiet Królewski Folwark Stara Winiarnia

 

POWITANIE MŁODEJ PARY

Lampka szampana
Chleb weselny
Kieliszki do toastu

UROCZYSTY OBIAD POWITALNY

ZUPY (do wyboru 1 zupa)

Tradycyjny rosół z makaronem
Krem pomidorowo – paprykowy z lanym ciastem
Krem kalafiorowy z groszkiem ptysiowym

DANIE GŁÓWNE - MIĘSA (do wyboru 4 rodzaje mięs – po 2 porcje na osobę)

Kotlet schabowy w aromatycznej panierce

Kotlet po szwajcarsku nadziewany serem
i szynką wędzoną

Kotlet de volaile

Pierś z kurczaka nadziewana warzywami

Filet z kurczaka w sosie z pomidorów suszonych

Nóżka z kurczaka pieczona w miodzie z chilli
i czosnkiem

Rolada z indyka z nadzieniem serowo-paprykowym w sosie serowym

Roladka wołowa w aromatycznym sosie
z czerwonego wina

DANIE GŁÓWNE – DODATKI

Ziemniaki z wody z koperkiem lub puree
Zestaw 3 surówek

DESER (do wyboru 1 deser)

Mus owocowy z rurką czekoladową i miętą
Lody z owocami i bitą śmietaną
Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem
Lekki mus jogurtowo – owocowy
Mus czekoladowy z bitą śmietaną

 

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK

Kiełbasa wiejska
Kabanos

WYROBY WŁASNE:
Pasztet pieczony
Karczek pieczony
Boczek pieczony
Schab pieczony

PRZEKĄSKI PO KRÓLEWSKU
Confit z kaczych piersi

Pstrąg wędzony w całości

Polędwiczki wieprzowe pieczone na sianie

Słone babeczki faszerowane serkiem fromage
z dodatkiem ryb wędzonych / szynki

SERY z dodatkiem żurawiny:

Oscypek, korbaczyki, bunc

SAŁATKI (do wyboru 2 sałatki)
Jarzynowa domowa
Z kurczakiem i ryżem
Z kurczakiem i ananasem
Z porów i szynki
Z chińskiego makaronu z kabanosem
Z kurczakiem i grzankami z sosem miodowym
Sałatka wiosenna

DODATKI

Ogórki kiszone
Grzyby marynowane
Smalec wiejski
Chleb metrowy wiejski

SOSY (do wyboru 2 sosy)

Cumberland
Tatarski
Chrzanowy
Koktajlowy
Czosnkowy

Pieczywo (NIELIMITOWANE)

OWOCE na stołach

 

DANIA CIEPŁE

I CIEPŁE DANIE i II CIEPŁE DANIE (do wyboru
po 1 daniu z poniższej listy)

Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym
z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków

Udziec z kurczaka ze śliwką węgierką, frytki, sałatka
z kapusty pekińskiej z pomarańczą

Duet wieprzowo-drobiowy w sosie pieczarkowym
z kluskami śląskimi i surówką z białej kapusty

Schab z kością w kapuście z ziemniakami opiekanymi

Karczek w naturalnym sosie pieczeniowym
z kopytkami i surówką Colesław

Gulasz po węgiersku z galuszkami

III CIEPŁE DANIE i IV CIEPŁE DANIE (do wyboru po 1 daniu z poniższej listy)

Barszcz czerwony z krokietem
lub pasztecikiem grzybowym

Kwaśnica z żeberkiem wędzonym

Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE

Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)

Pepsi / Mirinda / 7 UP 0,2 l (serwowane na stole szwedzkim)

Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)

CIASTO I TORT WESELNY

Wybór ciast i ciasteczek serwowanych na paterach na stołach.
Tort weselny serwowany uroczyście w trakcie przyjęcia.

 

CENA: 210 ZŁ / OS.*

 

W cenie menu:

1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.

 

Liczba osóbCena menu
120 i więcej210 zł
100 – 119220 zł
80 – 99230 zł
79 i mniejDo uzgodnienia

 

* Poza sezonem do Pakietu Królewskiego
przy rezerwacji całego hotelu
15 POKOI 2-OSOBOWYCH GRATIS!
(od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do piątku przez cały rok, z wyjątkiem dni i okresów świątecznych).

 

POBIERZ OFERTĘ W PLIKU PDF

Pakiet Hrabiego Krasińskiego Folwark Stara Winiarnia

 

POWITANIE MŁODEJ PARY

Lampka szampana
Chleb weselny
Kieliszki do toastu

UROCZYSTY OBIAD POWITALNY

PRZYSTAWKA (do wyboru 1 przystawka)

Pasztet z dzika na toście z żurawiną
Tatar ze śledzia
Tatar z łososia z tostem

ZUPY (do wyboru 1 zupa)
Rosół z mięs wielu z makaronem
Krem borowikowy z łazankami

DANIE GŁÓWNE (do wyboru 1 danie)

Pierś z kaczki z jabłkami glazurowanymi w miodzie
i majeranku podawana z talarkami z ziemniaków
i buraczkami zasmażanymi

Filety z polędwicy wołowej ze szparagami i masłem
czosnkowym podawane z ziemniakami zapiekanymi
z boczkiem i serem

Polędwiczki wieprzowe zawijane w bekonie na sosie
serowym, kasza jaglana, mini-buraczki marynowane

DESER (do wyboru 1 deser)

Panna cotta z musem owocowym
Torcik bezowy na sosie owocowym podany
z karmelem
Lody bakaliowe z kruszonką orzechową i waflowym sercem

 

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK

WYBÓR MIĘS PIECZONYCH I WĘDLIN:
Schab pieczony nadziewany morelą
Pasztet pieczony ze śliwką
Boczek rolowany pieczony z czosnkiem
Roladki z szynki nadziewane serkiem fromage
Kiełbasa wiejska i kabanos

PRZEKĄSKI:
Jajka garnirowane pastami i kawiorem
Pstrąg wędzony w całości
Róże łososiowe z jajkiem przepiórczym oraz kawiorem
Słone babeczki faszerowane serkiem fromage
z dodatkiem ryb wędzonych / szynki

WYBÓR SERÓW z dodatkiem żurawiny:

Oscypek, korbaczyki, bunc

DODATKI WARZYWNE (do wyboru 2 dodatki):

Warzywa grillowane w sosie worcester
Sałatka z makaronu farfalle ze szpinakiem
i suszonymi pomidorami
Roszponka z orzechami z sosem malinowym
na musztardzie Dijon

DODATKI WIEJSKIE:

Ogórki kiszone
Grzyby marynowane
Smalec wiejski
Chleb metrowy wiejski

BUFET SŁODKOŚCI

Owoce filetowane
Kolorowe deserki „sweet shoty” – nadziewane musami i owocami, dekorowane czekoladą
Tradycyjne ciasta domowe: sernik, szarlotka

DANIA CIEPŁE

I CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)

Pierś z indyka faszerowana morelą w sosie naturalnym z kopytami i marchewką z groszkiem
na ciepło

Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym, puree ziemniaczane z dodatkiem czosnku,
surówka z marchewki z chrzanem

II CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)

Rolada wieprzowa ze schabu nadziewana pieczarkami i boczkiem, kasza gryczana, surówka
z selera

Udziec z kurczaka ze śliwką węgierką, frytki, sałatka z kapusty pekińskiej z pomarańczą

III CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)

Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym
w cieście francuskim

Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą podany
w czarce chlebowej

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE

Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)
Pepsi / Mirinda / 7 UP 0,2 l (serwowane na stole szwedzkim)
Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)

 

CENA: 250 ZŁ / OS.*

 

W cenie menu:
1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.

 

Liczba osóbCena menu
120 i więcej250 zł
100 – 119260 zł
80 – 99270 zł
79 i mniejDo uzgodnienia

 

* Poza sezonem do Pakietu Hrabiego Krasińskiego przy rezerwacji całego hotelu
15 POKOI 2-OSOBOWYCH GRATIS!
(od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do piątku przez cały rok, z wyjątkiem dni i okresów świątecznych).

 

POBIERZ OFERTĘ W PLIKU PDF

Powyższe ceny Pakietu Szlacheckiego, Królewskiego oraz Hrabiego Krasińskiego uzależniane są od ostatecznej liczby osób na przyjęciu weselnym. Dla liczby osób poniżej 80 ceny pakietów są indywidualnie kalkulowane.

W przypadku przyjęć poniżej 100 osób organizowanych na II poziomie restauracji obowiązuje dopłata – 300 zł.

 

Specjalność Szefa Kuchni - dodatkowe propozycje

Świetne potrawy przygotowane przez naszego Szefa Kuchni zaspokoją nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia.

ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z OFERTĄ

 

 

OFERUJEMY

• Niepowtarzalne zabytkowe wnętrza starego Kasztelu – klimatyzowane sale
• Wyśmienite menu przygotowane przez naszego Szefa Kuchni – od 170 zł
• Dekorację kwiatową Sali w cenie
• Apartament dla Nowożeńców w prezencie
• Promocyjne ceny pokoi dla Gości Weselnych
• Zniżki na menu dla dzieci: do 3 lat - gratis, od 4-7 lat - 50%
• Bezpłatny parking na terenie obiektu
• Pomoc przy organizacji wszelkich szczegółów związanych z przyjęciem
• Możliwość zrealizowania sesji zdjęciowej w naszych XVI-wiecznych murach

 

 

Pobierz pełną ofertę:  OFERTA WESELNA (PL)  |  WEDDING OFFER (EN)

 

 

Masz pytania? Napisz: manager@folwarkstarawiniarnia.pl

Zadzwoń: +48 18 33 12 382, +48 506 140 446

 

Dodatkowe atrakcje wesele Folwark Stara Winiarnia

Dodatkowe atrakcje (PDF)

Wesele w zabytkowym, drewnianym Kościele? Szukasz florystki, fotografa, animatorów, upominku dla Twoich Gości? POMAGAMY!
Sale na wesele Folwark Stara Winiarnia

Sale na Ślub i Wesele

Oferujemy przestronne sale w zamkowych murach XVI-wiecznego Kasztelu - klimatyczne, niezapomniane dla Was i Waszych Gości.
Nocleg dla Twoich Gości

Nocleg - klimatyczny Hotel***

Stylowe pokoje dla Gości Przyjęcia w atrakcyjnej cenie. Dla Nowożeńców: dwupoziomowy Apartament GRATIS!
Terminy Last Minute na wesele