Folwark Stara Winiarnia - smacznie i z tradycją!

Nasi znakomici Kucharze serwują wyborne dania kuchni staropolskiej, polskiej i myśliwskiej.

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą.

Posiadamy ponad 15-letnie doświadczenie w organizacji Przyjęć Weselnych,

nasze mury opuściło już kilkaset zadowolonych Młodych Par - dołącz do ich grona!

 

 

Przedstawiamy propozycje menu na wesele i poprawiny oraz specjalne, dodatkowe propozycje Szefa Kuchni.

Jeśli mają Państwo pytania - zapraszamy do kontaktu!

manager@folwarkstarawiniarnia.pl

 

 

Doradzimy, pomożemy w doborze nie tylko potraw, ale i wina, whisky i innych trunków,

tak aby nasza wspólna kompozycja zadowoliła nawet najbardziej wybredne podniebienie 🙂

 

Pakiet Szlachecki Folwark Stara Winairnia

 

POWITANIE MŁODEJ PARY

Lampka szampana
Chleb weselny
Kieliszki do toastu

UROCZYSTY OBIAD POWITALNY

ZUPY (do wyboru 1 zupa)

Tradycyjny rosół z makaronem
Krem pomidorowo – paprykowy z lanym ciastem
Krem kalafiorowy z groszkiem ptysiowym

DANIE GŁÓWNE - MIĘSA (do wyboru 4 rodzaje mięs – po 2 porcje na osobę)

Kotlet schabowy w aromatycznej panierce

Kotlet po szwajcarsku nadziewany serem i szynką wędzoną

Kotlet de volaile

Pierś z kurczaka nadziewana warzywami

Nóżka z kurczaka pieczona w miodzie z chilli
i czosnkiem

Rolada z indyka z nadzieniem serowo-paprykowym w sosie serowym

DANIE GŁÓWNE – DODATKI

Ziemniaki z wody z koperkiem lub puree
Zestaw 3 surówek

DESER (do wyboru 1 deser)

Mus owocowy z rurką czekoladową i miętą
Lody z owocami i bitą śmietaną
Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem

 

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK

Kiełbasa wiejska
Kabanos

WYROBY WŁASNE:
Pasztet pieczony
Karczek pieczony
Boczek pieczony
Schab pieczony

SERY z dodatkiem żurawiny:

Oscypek, korbaczyki, bunc

SAŁATKI (do wyboru 2 sałatki)

Jarzynowa domowa
Z kurczakiem i ryżem
Z kurczakiem i ananasem
Z porów i szynki
Z chińskiego makaronu z kabanosem
Z kurczakiem i grzankami z sosem miodowym
Sałatka wiosenna

DODATKI

Ogórki kiszone
Grzyby marynowane
Smalec wiejski
Chleb metrowy wiejski

SOSY (do wyboru 2 sosy)
Cumberland
Tatarski
Chrzanowy
Koktajlowy
Czosnkowy

Pieczywo (NIELIMITOWANE)

OWOCE na stołach

 

DANIA CIEPŁE

I CIEPŁE DANIE i II CIEPŁE DANIE (do wyboru
po 1 daniu z poniższej listy)

Schab z kością w kapuście z ziemniakami opiekanymi

Karczek w naturalnym sosie pieczeniowym
z kopytkami i surówką Colesław

Gulasz po węgiersku z galuszkami

Micha Hrabiego

 

III CIEPŁE DANIE i IV CIEPŁE DANIE (do wyboru po 1 daniu z poniższej listy)

Barszcz czerwony z krokietem

Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym

Kwaśnica z żeberkiem wędzonym

 

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE

Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)

Pepsi / Mirinda / 7 UP 0,2 l (serwowane na stole szwedzkim)

Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)

 

CENA: 195 ZŁ / OS.*

 

W cenie menu:

1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.

 

Liczba osóbCena menu
120 i więcej195 zł
100 – 119205 zł
80 – 99215 zł
79 i mniejDo uzgodnienia

 

* Poza sezonem Pakiet Szlachecki w cenie od 175 ZŁ/OS. (od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do piątku przez cały rok, z wyjątkiem dni i okresów świątecznych).

 

POBIERZ OFERTĘ W PLIKU PDF

Pakiet Królewski Folwark Stara Winiarnia

 

POWITANIE MŁODEJ PARY

Lampka szampana
Chleb weselny
Kieliszki do toastu

UROCZYSTY OBIAD POWITALNY

ZUPY (do wyboru 1 zupa)

Tradycyjny rosół z makaronem
Krem pomidorowo – paprykowy z lanym ciastem
Krem kalafiorowy z groszkiem ptysiowym

DANIE GŁÓWNE - MIĘSA (do wyboru 4 rodzaje mięs – po 2 porcje na osobę)

Kotlet schabowy w aromatycznej panierce

Kotlet po szwajcarsku nadziewany serem
i szynką wędzoną

Kotlet de volaile

Pierś z kurczaka nadziewana warzywami

Filet z kurczaka w sosie z pomidorów suszonych

Nóżka z kurczaka pieczona w miodzie z chilli
i czosnkiem

Rolada z indyka z nadzieniem serowo-paprykowym w sosie serowym

Roladka wołowa w aromatycznym sosie
z czerwonego wina

DANIE GŁÓWNE – DODATKI

Ziemniaki z wody z koperkiem lub puree
Zestaw 3 surówek

DESER (do wyboru 1 deser)

Mus owocowy z rurką czekoladową i miętą
Lody z owocami i bitą śmietaną
Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem
Lekki mus jogurtowo – owocowy
Mus czekoladowy z bitą śmietaną

 

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK

Kiełbasa wiejska
Kabanos

WYROBY WŁASNE:
Pasztet pieczony
Karczek pieczony
Boczek pieczony
Schab pieczony

PRZEKĄSKI PO KRÓLEWSKU
Confit z kaczych piersi

Pstrąg wędzony w całości

Polędwiczki wieprzowe pieczone na sianie

Słone babeczki faszerowane serkiem fromage
z dodatkiem ryb wędzonych / szynki

SERY z dodatkiem żurawiny:

Oscypek, korbaczyki, bunc

SAŁATKI (do wyboru 2 sałatki)
Jarzynowa domowa
Z kurczakiem i ryżem
Z kurczakiem i ananasem
Z porów i szynki
Z chińskiego makaronu z kabanosem
Z kurczakiem i grzankami z sosem miodowym
Sałatka wiosenna

DODATKI

Ogórki kiszone
Grzyby marynowane
Smalec wiejski
Chleb metrowy wiejski

SOSY (do wyboru 2 sosy)

Cumberland
Tatarski
Chrzanowy
Koktajlowy
Czosnkowy

Pieczywo (NIELIMITOWANE)

OWOCE na stołach

 

DANIA CIEPŁE

I CIEPŁE DANIE i II CIEPŁE DANIE (do wyboru
po 1 daniu z poniższej listy)

Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym
z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków

Udziec z kurczaka ze śliwką węgierką, frytki, sałatka
z kapusty pekińskiej z pomarańczą

Duet wieprzowo-drobiowy w sosie pieczarkowym
z kluskami śląskimi i surówką z białej kapusty

Schab z kością w kapuście z ziemniakami opiekanymi

Karczek w naturalnym sosie pieczeniowym
z kopytkami i surówką Colesław

Gulasz po węgiersku z galuszkami

III CIEPŁE DANIE i IV CIEPŁE DANIE (do wyboru po 1 daniu z poniższej listy)

Barszcz czerwony z krokietem
lub pasztecikiem grzybowym

Kwaśnica z żeberkiem wędzonym

Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE

Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)

Pepsi / Mirinda / 7 UP 0,2 l (serwowane na stole szwedzkim)

Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)

CIASTO I TORT WESELNY

Wybór ciast i ciasteczek serwowanych na paterach na stołach.
Tort weselny serwowany uroczyście w trakcie przyjęcia.

 

CENA: 220 ZŁ / OS.*

 

W cenie menu:

1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.

 

Liczba osóbCena menu
120 i więcej220 zł
100 – 119230 zł
80 – 99240 zł
79 i mniejDo uzgodnienia

 

* Poza sezonem do Pakietu Królewskiego
przy rezerwacji całego hotelu
15 POKOI 2-OSOBOWYCH GRATIS!
(od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do piątku przez cały rok, z wyjątkiem dni i okresów świątecznych).

 

POBIERZ OFERTĘ W PLIKU PDF

Pakiet Hrabiego Krasińskiego Folwark Stara Winiarnia

 

POWITANIE MŁODEJ PARY

Lampka szampana
Chleb weselny
Kieliszki do toastu

UROCZYSTY OBIAD POWITALNY

PRZYSTAWKA (do wyboru 1 przystawka)

Pasztet z dzika na toście z żurawiną
Tatar ze śledzia
Tatar z łososia z tostem

ZUPY (do wyboru 1 zupa)
Rosół z mięs wielu z makaronem
Krem borowikowy z łazankami

DANIE GŁÓWNE (do wyboru 1 danie)

Pierś z kaczki z jabłkami glazurowanymi w miodzie
i majeranku podawana z talarkami z ziemniaków
i buraczkami zasmażanymi

Filety z polędwicy wołowej ze szparagami i masłem
czosnkowym podawane z ziemniakami zapiekanymi
z boczkiem i serem

Polędwiczki wieprzowe zawijane w bekonie na sosie
serowym, kasza jaglana, mini-buraczki marynowane

DESER (do wyboru 1 deser)

Panna cotta z musem owocowym
Torcik bezowy na sosie owocowym podany
z karmelem
Lody bakaliowe z kruszonką orzechową i waflowym sercem

 

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK

WYBÓR MIĘS PIECZONYCH I WĘDLIN:
Schab pieczony nadziewany morelą
Pasztet pieczony ze śliwką
Boczek rolowany pieczony z czosnkiem
Roladki z szynki nadziewane serkiem fromage
Kiełbasa wiejska i kabanos

PRZEKĄSKI:
Jajka garnirowane pastami i kawiorem
Pstrąg wędzony w całości
Róże łososiowe z jajkiem przepiórczym oraz kawiorem
Słone babeczki faszerowane serkiem fromage
z dodatkiem ryb wędzonych / szynki

WYBÓR SERÓW z dodatkiem żurawiny:

Oscypek, korbaczyki, bunc

DODATKI WARZYWNE (do wyboru 2 dodatki):

Warzywa grillowane w sosie worcester
Sałatka z makaronu farfalle ze szpinakiem
i suszonymi pomidorami
Roszponka z orzechami z sosem malinowym
na musztardzie Dijon

DODATKI WIEJSKIE:

Ogórki kiszone
Grzyby marynowane
Smalec wiejski
Chleb metrowy wiejski

BUFET SŁODKOŚCI

Owoce filetowane
Kolorowe deserki „sweet shoty” – nadziewane musami i owocami, dekorowane czekoladą
Tradycyjne ciasta domowe: sernik, szarlotka

DANIA CIEPŁE

I CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)

Pierś z indyka faszerowana morelą w sosie naturalnym z kopytami i marchewką z groszkiem
na ciepło

Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym, puree ziemniaczane z dodatkiem czosnku,
surówka z marchewki z chrzanem

II CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)

Rolada wieprzowa ze schabu nadziewana pieczarkami i boczkiem, kasza gryczana, surówka
z selera

Udziec z kurczaka ze śliwką węgierką, frytki, sałatka z kapusty pekińskiej z pomarańczą

III CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)

Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym
w cieście francuskim

Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą podany
w czarce chlebowej

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE

Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)
Pepsi / Mirinda / 7 UP 0,2 l (serwowane na stole szwedzkim)
Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)

 

CENA: 255 ZŁ / OS.*

 

W cenie menu:
1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.

 

Liczba osóbCena menu
120 i więcej255 zł
100 – 119265 zł
80 – 99275 zł
79 i mniejDo uzgodnienia

 

* Poza sezonem do Pakietu Hrabiego Krasińskiego przy rezerwacji całego hotelu
15 POKOI 2-OSOBOWYCH GRATIS!
(od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do piątku przez cały rok, z wyjątkiem dni i okresów świątecznych).

 

POBIERZ OFERTĘ W PLIKU PDF

Powyższe ceny Pakietu Szlacheckiego, Królewskiego oraz Hrabiego Krasińskiego uzależniane są od ostatecznej liczby osób na przyjęciu weselnym. Dla liczby osób poniżej 80 ceny pakietów są indywidualnie kalkulowane.

Przyjęcia poniżej 80 osób organizowane są na parterze restauracji.

 

Specjalność Szefa Kuchni - dodatkowe propozycje

Świetne potrawy przygotowane przez naszego Szefa Kuchni zaspokoją nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia.

ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z OFERTĄ

 

 

OFERUJEMY

• Niepowtarzalne zabytkowe wnętrza starego Kasztelu – klimatyzowane sale
• Wyśmienite menu przygotowane przez naszego Szefa Kuchni – od 175 zł*
• Dekorację kwiatową Sali w cenie
• Apartament dla Nowożeńców w prezencie
• Promocyjne ceny pokoi dla Gości Weselnych
• Zniżki na menu dla dzieci: do 3 lat - gratis, od 4-7 lat - 50%
• Bezpłatny parking na terenie obiektu
• Pomoc przy organizacji wszelkich szczegółów związanych z przyjęciem
• Możliwość zrealizowania sesji zdjęciowej w naszych XVI-wiecznych murach

 

 

Pobierz pełną ofertę:  OFERTA WESELNA (PL)  |  WEDDING OFFER (EN)

 

 

Masz pytania? Napisz: manager@folwarkstarawiniarnia.pl

Zadzwoń: +48 18 33 12 382, +48 506 140 446

 

Dodatkowe atrakcje wesele Folwark Stara Winiarnia

Dodatkowe atrakcje (PDF)

Wesele w zabytkowym, drewnianym Kościele? Szukasz florystki, fotografa, animatorów, upominku dla Twoich Gości? POMAGAMY!
Sale na wesele Folwark Stara Winiarnia

Sale na Ślub i Wesele

Oferujemy przestronne sale w zamkowych murach XVI-wiecznego Kasztelu - klimatyczne, niezapomniane dla Was i Waszych Gości.
Nocleg dla Twoich Gości

Nocleg - klimatyczny Hotel***

Stylowe pokoje dla Gości Przyjęcia w atrakcyjnej cenie. Dla Nowożeńców: dwupoziomowy Apartament GRATIS!
Terminy Last Minute na wesele