Folwark Stara Winiarnia - smacznie i z tradycją!

Nasi znakomici Kucharze serwują wyborne dania kuchni staropolskiej, polskiej i myśliwskiej.

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą.

Posiadamy ponad 15-letnie doświadczenie w organizacji Przyjęć Weselnych,

nasze mury opuściło już kilkaset zadowolonych Młodych Par - dołącz do ich grona!

 

 

Przedstawiamy propozycje menu na wesele i poprawiny oraz specjalne, dodatkowe propozycje Szefa Kuchni.

Jeśli mają Państwo pytania - zapraszamy do kontaktu!

manager@folwarkstarawiniarnia.pl

 

 

Doradzimy, pomożemy w doborze nie tylko potraw, ale i wina, whisky i innych trunków,

tak aby nasza wspólna kompozycja zadowoliła nawet najbardziej wybredne podniebienie 🙂

 

Pakiet Szlachecki Folwark Stara Winairnia

 

POWITANIE MŁODEJ PARY

Lampka szampana
Zdobiony chleb weselny
Kieliszki do toastu

UROCZYSTY OBIAD POWITALNY

ZUPY (do wyboru 1 zupa)

Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i lubczykiem
Krem z białych warzyw podawany z grzankami czosnkowymi
Aromatyczny krem pomidorowo - paprykowy z lanym ciastem

DANIE GŁÓWNE - MIĘSA (do wyboru 4 rodzaje mięs – po 2 porcje na osobę)

Kotlet schabowy w aromatycznej panierce

Kotlet po szwajcarsku nadziewany serem i szynką wędzoną

Szpadka wieprzowa z boczkiem

Kotlet de volaile faszerowany masłem i świeżą pietruszką

Udko z kurczaka pieczone w miodzie z chili i czosnkiem

Rolada z indyka z nadzieniem serowo-paprykowym w sosie serowym

Ryba w sosie cytrynowym

DANIE GŁÓWNE – DODATKI

Ziemniaki z wody z koperkiem lub puree (w zależności od sezonu)
Zestaw 3 surówek (dobór w zależności od sezonu)

DESER (do wyboru 1 deser)

Lody w trzech smakach z owocami i bitą śmietaną
Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem
Krem waniliowy ze słodką bezą i świeżymi owocami sezonowymi

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK

Kiełbasa wiejska
Kabanos
Salceson

WYROBY WŁASNE:
Pasztet pieczony
Karczek pieczony
Boczek pieczony
Schab pieczony

SERY z dodatkiem żurawiny:

Oscypek, korbaczyki, bunc

SAŁATKI (do wyboru 2 sałatki)

Jarzynowa domowa
Seler marynowany z kurczakiem i ananasem
Z porów i szynki
Makaronowa z grillowaną papryką i cukinią
Brokułowa ze smażonymi pieczarkami i jajkiem
Z kurczakiem i grzankami z sosem miodowym
Sałatka wiosenna a'la grecka

DODATKI

Ogórki kiszone
Grzyby marynowane
Smalec wiejski
Chleb metrowy wiejski

SOSY (do wyboru 2 sosy)
Cumberland
Tatarski
Chrzanowy
Koktajlowy
Czosnkowy

Pieczywo (NIELIMITOWANE)

OWOCE na stołach

 

DANIA CIEPŁE

I CIEPŁE DANIE i II CIEPŁE DANIE (do wyboru
po 1 daniu z poniższej listy)

Karczek w naturalnym sosie pieczeniowym
z kopytkami i surówką Colesław

Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków

Gulasz po węgiersku z galuszkami

III CIEPŁE DANIE i IV CIEPŁE DANIE (do wyboru po 1 daniu z poniższej listy)

Barszcz czerwony z krokietem

Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym

Kwaśnica z żeberkiem wędzonym

 

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE

Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)

Pepsi / Mirinda / 7 UP 0,2 l (serwowane na stole szwedzkim)

Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)

 

CENA: 320 ZŁ / OS.*

 

W cenie menu:

1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.

 

Liczba osóbCena menu
120 i więcej320 zł
110 – 119330 zł
100 – 109340 zł
90 – 99350 zł
80 – 89360 zł

 

Cena Pakietu uzależniana są od ostatecznej liczby osób na przyjęciu weselnym (minimalna liczba to 80 osób dorosłych). W przypadku mniejszej liczby osób Zamawiający musi uiścić opłatę jak za 80 osób.

* Poza sezonem oraz w tygodniu RABAT -10% na Pakiet Szlachecki (od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do piątku przez cały rok, z wyjątkiem dni i okresów świątecznych).

 

POBIERZ OFERTĘ W PLIKU PDF

Pakiet Królewski Folwark Stara Winiarnia

 

POWITANIE MŁODEJ PARY

Lampka szampana
Zdobiony chleb weselny
Kieliszki do toastu

UROCZYSTY OBIAD POWITALNY

ZUPY (do wyboru 1 zupa)

Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i lubczykiem
Krem z białych warzyw podawany z grzankami czosnkowymi
Aromatyczny krem pomidorowo – paprykowy z lanym ciastem
Krem cebulowy na białym winie z dodatkiem tymianku i grzankami ziołowymi

DANIE GŁÓWNE - MIĘSA (do wyboru 4 rodzaje mięs – po 2 porcje na osobę)

Roladka wołowa w aromatycznym sosie z czerwonego wina
Bitki wołowe w sosie grzybowym z dodatkiem żubrówki
Kotlet schabowy w aromatycznej panierce
Kotlet po szwajcarsku nadziewany serem i szynką wędzoną
Szpadka wieprzowa z boczkiem
Żeberka duszone w miodzie i chilli
Kotlet de volaile faszerowany masłem i świeżą pietruszką
Filet z kurczaka w sosie z pomidorów suszonych
Roladki drobiowe faszerowane szpinakiem i serem feta
Udko z kurczaka pieczone w miodzie z chilli i czosnkiem
Rolada z indyka z nadzieniem serowo-paprykowym w sosie serowym
Ryba w sosie cytrynowym
Filet z łososia w sosie kaparowym

DANIE GŁÓWNE – DODATKI

Ziemniaki z wody z koperkiem lub puree
Zestaw 3 surówek

DESER (do wyboru 1 deser)

Lody w trzech smakach z owocami i bitą śmietaną
Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem
Krem waniliowy ze słodką bezą i świeżymi owocami sezonowymi
Mus czekoladowy z bitą śmietaną i kruszonką orzechową

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK

Kiełbasa wiejska
Kabanos
Salceson

WYROBY WŁASNE:
Pasztet pieczony
Karczek pieczony
Boczek pieczony
Schab pieczony

PRZEKĄSKI PO KRÓLEWSKU (do wyboru 4 rodzaje przekąsek)

Indyk w maladze
Zapiekane śliwki w boczku
Mini tortille
Confit z kaczych piersi
Pstrąg wędzony w całości
Polędwiczki wieprzowe pieczone na sianie
Słone babeczki faszerowane serkiem fromage z dodatkiem ryb wędzonych / szynki

SERY z dodatkiem żurawiny:

Oscypek, korbaczyki, bunc

SAŁATKI (do wyboru 2 sałatki)
Jarzynowa domowa
Seler marynowany z kurczakiem i ananasem
Z porów i szynki
Makaronowa z grillowaną papryką i cukinią
Brokułowa ze smażonymi pieczarkami i jajkiem
Z kurczakiem i grzankami z sosem miodowym
Sałatka wiosenna a’la grecka

DODATKI

Ogórki kiszone
Grzyby leśne marynowane
Smalec wiejski
Chleb metrowy wiejski

SOSY (do wyboru 2 sosy)

Cumberland
Tatarski
Chrzanowy
Koktajlowy
Czosnkowy

Pieczywo (NIELIMITOWANE)

OWOCE na stołach

DANIA CIEPŁE

I CIEPŁE DANIE i II CIEPŁE DANIE (do wyboru
po 1 daniu z poniższej listy)

Karczek w naturalnym sosie pieczeniowym z kopytkami i surówką Colesław
Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków
Golonko z ziemniakami opiekanymi, kapustą zasmażaną i chrzanem
Duet wieprzowo-drobiowy w sosie pieczarkowym z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty
Udziec z kurczaka ze śliwką węgierką, frytki, sałatka z kapusty pekińskiej z pomarańczą
Gulasz po węgiersku z galuszkami
Gulasz z dzika z dodatkiem jałowcówki

III CIEPŁE DANIE i IV CIEPŁE DANIE (do wyboru po 1 daniu z poniższej listy)

Barszcz czerwony z krokietem
Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym
Kwaśnica z żeberkiem wędzonym
Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE

Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)

Pepsi / Mirinda / 7 UP 0,2 l (serwowane na stole szwedzkim)

Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)

CIASTO I TORT WESELNY

Wybór ciast i ciasteczek serwowanych na paterach na stołach
Tort weselny serwowany uroczyście w trakcie przyjęcia
(o listę dostępnych smaków oraz dekoracji poproś Managera)

 

CENA: 360 ZŁ / OS.*

 

W cenie menu:

1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.

 

Liczba osóbCena menu
120 i więcej360 zł
110 – 119370 zł
100 – 109380 zł
90 – 99390 zł
80 – 89400 zł

 

Cena Pakietu uzależniana są od ostatecznej liczby osób na przyjęciu weselnym (minimalna liczba to 80 osób dorosłych).
W przypadku mniejszej liczby osób Zamawiający musi uiścić opłatę jak za 80 osób.

* Poza sezonem oraz w tygodniu RABAT - 10% na Pakiet Królewski
(od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do piątku przez cały rok, z wyjątkiem dni i okresów świątecznych).

 

POBIERZ OFERTĘ W PLIKU PDF

Pakiet Hrabiego Krasińskiego Folwark Stara Winiarnia

 

POWITANIE MŁODEJ PARY

Lampka szampana
Zdobiony chleb weselny
Kieliszki do toastu

UROCZYSTY OBIAD POWITALNY

PRZYSTAWKA (do wyboru 1 przystawka)

Pasztet z dzika na toście z żurawiną
Tatar ze śledzia
Tatar z łososia z tostem

ZUPY (do wyboru 1 zupa)
Rosół z mięs wielu z makaronem
Krem borowikowy z łazankami

DANIE GŁÓWNE (do wyboru 1 danie)

Pierś z kaczki z jabłkami glazurowanymi w miodzie
i majeranku podawana z talarkami z ziemniaków
i buraczkami zasmażanymi

Filety z polędwicy wołowej ze szparagami i masłem
czosnkowym podawane z ziemniakami zapiekanymi
z boczkiem i serem

Polędwiczki wieprzowe zawijane w bekonie na sosie
serowym, kasza jaglana, mini-buraczki marynowane

DESER (do wyboru 1 deser)

Lody w trzech smakach z owocami i bitą śmietaną
Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem
Krem waniliowy ze słodką bezą i świeżymi owocami sezonowymi
Mus czekoladowy z bitą śmietaną i kruszonką orzechową

 

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK

WYBÓR MIĘS PIECZONYCH I WĘDLIN:
Schab pieczony nadziewany morelą
Pasztet pieczony ze śliwką
Boczek rolowany pieczony z czosnkiem
Roladki z szynki nadziewane serkiem fromage
Kiełbasa wiejska i kabanos

PRZEKĄSKI:
Confit z kaczych piersi
Polędwiczki wieprzowe pieczone na sianie
Pstrąg wędzony w całości
Róże łososiowe z jajkiem przepiórczym oraz kawiorem
Jajka garnirowane pastami i kawiorem
Słone babeczki faszerowane serkiem fromage z dodatkiem ryb wędzonych / szynki
Mini tortille

WYBÓR SERÓW z dodatkiem żurawiny:

Oscypek, korbaczyki, bunc

DODATKI WARZYWNE (do wyboru 2 dodatki):

Warzywa grillowane w sosie worcester
Sałatka z makaronu farfalle ze szpinakiem
i suszonymi pomidorami
Roszponka z orzechami z sosem malinowym
na musztardzie Dijon

DODATKI WIEJSKIE:

Ogórki kiszone
Grzyby marynowane
Smalec wiejski
Chleb metrowy wiejski

BUFET SŁODKOŚCI

Owoce filetowane
Kolorowe deserki „sweet shoty” – nadziewane musami i owocami, dekorowane czekoladą
Tradycyjne ciasta domowe: sernik, szarlotka

TORT WESELNY

Tort weselny serwowany uroczyście w trakcie przyjęcia
(o listę dostępnych smaków oraz dekoracji poproś Managera)

 

DANIA CIEPŁE

I CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)

Pierś z indyka faszerowana morelą w sosie naturalnym z kopytami i marchewką z groszkiem na ciepło
Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym, puree ziemniaczane z dodatkiem czosnku,
surówka z marchewki z chrzanem

II CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)

Rolada wieprzowa ze schabu nadziewana pieczarkami i boczkiem, kasza gryczana, surówka
z selera

Gulasz z dzika z dodatkiem jałowcówki

III CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)

Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym
w cieście francuskim

Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą podany
w czarce chlebowej

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE

Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)
Pepsi / Mirinda / 7 UP 0,2 l (serwowane na stole szwedzkim)
Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)

 

CENA: 400 ZŁ / OS.*

 

W cenie menu:
1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.

 

Liczba osóbCena menu
120 i więcej400 zł
110 – 119410 zł
100 – 109420 zł
90 – 99430 zł
80 – 89440 zł

 

Cena Pakietu uzależniana są od ostatecznej liczby osób na przyjęciu weselnym (minimalna liczba to 80 osób dorosłych).
W przypadku mniejszej liczby osób Zamawiający musi uiścić opłatę jak za 80 osób.

* Poza sezonem oraz w tygodniu RABAT -10% na Pakiet Hrabiego Krasińskiego
(od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do piątku przez cały rok, z wyjątkiem dni i okresów świątecznych).

 

POBIERZ OFERTĘ W PLIKU PDF

 

Specjalność Szefa Kuchni - dodatkowe propozycje

Świetne potrawy przygotowane przez naszego Szefa Kuchni zaspokoją nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia.

ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z OFERTĄ

 

 

OFERUJEMY

• Niepowtarzalne zabytkowe wnętrza starego Kasztelu – klimatyzowane sale
• Wyśmienite menu przygotowane przez naszego Szefa Kuchni – od 288 zł*
Dekorację kwiatową Sali w cenie
Apartament dla Nowożeńców w prezencie
Promocyjne ceny pokoi dla Gości Weselnych
Zniżki na menu dla dzieci: do 3 lat - 30% ceny, od 4-7 lat - 70% ceny
• Bezpłatny parking na terenie obiektu oraz dodatkowy
monitorowany parking naprzeciwko obiektu
• Pomoc przy organizacji wszelkich szczegółów związanych z przyjęciem
• Możliwość zrealizowania sesji zdjęciowej w naszych XVI-wiecznych murach
• Możliwość organizacji Ślubu Cywilnego lub Ślubu Humanistycznego
w jednej z naszych zabytkowych sal lub na dziedzińcu folwarcznym

 

 

POPRAWINY:  MENU   |   UMOWA   |  SECOND DAY PARTY (EN)

 

 

Masz pytania? Napisz: manager@folwarkstarawiniarnia.pl

Zadzwoń: +48 18 33 12 382

 

Dodatkowe atrakcje wesele Folwark Stara Winiarnia

Dodatkowe atrakcje (PDF)

Wesele w zabytkowym, drewnianym Kościele? Szukasz florystki, fotografa, animatorów, upominku dla Twoich Gości? POMAGAMY!
Sale na wesele Folwark Stara Winiarnia

Sale na Ślub i Wesele

Oferujemy przestronne sale w zamkowych murach XVI-wiecznego Kasztelu - klimatyczne, niezapomniane dla Was i Waszych Gości.
Nocleg dla Twoich Gości

Nocleg - klimatyczny Hotel***

Stylowe pokoje dla Gości Przyjęcia w atrakcyjnej cenie. Dla Nowożeńców: dwupoziomowy Apartament GRATIS!